نمک دریا خوراکی نیست.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز درمانی، با اشاره به افزایش مصرف نمک دریا و باتوجه به مضرات آن اظهار داشت: چندی است که تبلیغات گسترده و بی اساس از نمک دریا باعث شده که مصرف کنندگان دچارسردرگمی شده و علی رغم توصیه های دفتر بهبود تغذیه جامعه مبنی بر مصرف نمک ید دار تصفیه شده، هنوز عده ای بر این باورند که نمک دریا علاوه بر ملح سدیم و ید دارای املاحی مانند کلسیم و منیزیم است که برای بدن مفید است.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، مینا خلج افزود: نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها ازجمله فلزات سنگین است که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است. علاوه بر داشتن ناخالصی ها ، نمک دریا دارای میزان کم ید و حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.
وی ادامه داد: به منظور کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، وزارت بهداشت سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را در پیش گرفته و در حال حاضر کلیه کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه کنند زیرا نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط و مرده زایی، کم کاری تیروئید، کرولالی و کاهش بهره هوشی همراه است.
خلج ادامه داد: اینکه نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تامین کند، درست نیست. زیرا در مقداری که نمک باید مصرف شود، مقدار کلسیم و منیزیمی که به بدن می رسد آنقدر ناچیز است که قابل چشم پوشی می باشد.
خلج با تاکید بر اینکه نمک های تصفیه شده ید دار فاقد فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک و عوامل ایجاد کننده سرطان می باشد ، افزود:میزان محاسبه شده ید در نمک تصفیه شده باعث پیشگیری از بیماری گواتر و به دنبال آن پیشگیری از عقب ماندگی جسمی و ذهنی و سقط جنین خواهد شد.
وی در پایان گفت: بدیهی است در صورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استاندارهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.